Доступність посилання

ТОП новини

Для захисту підозрюваного в афері «Еліта-центру» вживають особливих заходів безпеки


Це необхідно через можливі загрози життю підозрюваного в організації афери, відомого на ім’я Олександр Волконський, справжнє ім’я якого Олександр Шахов, повідомив міністр внутрішніх справ.

За словами Юрія Луценка, колеги в Швейцарії, з якої в четвер здійснили екстрадицію до України Волконського-Шахова, неофіційно попередили, що була спроба викрасти його з місця утримання в тій країні.

Відтак підозрюваного доставили з летовища до Лук’янівського слідчого ізолятора в Києві під посиленою охороною, під якою перебуває тепер і сам ізолятор.

Із міркувань безпеки всі оперативно-слідчі дії проводитимуть просто в СІЗО, не вивозячи звідти підозрюваного, – включно з виїзним засіданням там Шевченківського районного суду, повідомив Луценко.

За його словами, міністерство сподівається, що отримає від підозрюваного інформацію про можливу причетність до афери українських чиновників і політиків, які могли б покривати її.

Людину, яка називалася Олександром Волконським, справжнє ім’я якої виявилося Олександр Шахов, підозрюють в організації афери з будівельною групою «Еліта-центр», у якій потерпіли понад півтори тисячі осіб. Компанія збирала в людей гроші ніби на будівництво для них житла. Загальну суму видурених таким чином грошей оцінюють, за різними даними, чи то в приблизно 400 мільйонів гривень, чи то в більш як 100 мільйонів доларів.
XS
SM
MD
LG