Доступність посилання

ТОП новини

Світові ринки продовжують падати


Головні індекси європейських бірж впали на майже 10% після вчорашнього обвалу на американських фондових ринках – найбільшого за останні 5 років.

Фондові індекси азійських бірж також різко опустилися. Так, торги в Японії сьогодні закрилися падінням індексу Nikkei до найнижчої позначки від травня 2003 року. Це стало наймасштабнішим одноденним падінням Nikkei за останні 20 років – з часу обвалу фондового ринку в Японії 1987 року. Всього за поточний тиждень індекс Nikkei втратив 24%.

Українська біржа ПФТС навіть не починала торги за рішенням її ради.

Так само на російських біржах торгів сьогодні і не починали за розпорядженням фінансового наглядового органу.

Вчора фондові торги у США закрилися різким зниженням головних індексів. Dow Jones вперше з 2003 року впав нижче позначки у 9 тисяч пунктів.

Такий обвал викликав реакцію з боку американської влади. Очікується, що сьогодні президент США Джордж Буш виступить зі спеціальним зверненням, в якому має закликати американців не панікувати, і спробує запевнити їх у тому, що для стабілізації фінансової системи роблять усе необхідне.

Крім того, у Вашингтоні сьогодні відбудеться зустріч міністрів фінансів Групи семи, які обговорюватимуть заходи боротьби з фінансовою кризою.

XS
SM
MD
LG