Доступність посилання

ТОП новини

БЮТ: Президент може призупинити свій указ про розпуск Ради


Голова фракції БЮТ Іван Кириленко допускає, що Президент Віктор Ющенко призупинить свій указу про дострокове припинення повноважень парламенту.

«У Президента таке право є. Згадайте, скільки указів він видавав минулого року. У Президента є право свій указ скасувати, відтермінувати або щось ще зробити», – зазначив бютівець.

На думку Кириленка, такі дії глави держави можуть бути викликані необхідністю легітимної роботи Верховної Ради для ухвалення законів, які забезпечують проведення позачергових виборів.

Голова фракції БЮТ також не виключив, що Ющенко може перенести терміни проведення виборчої кампанії у зв’язку з невдоволенням світової спільноти з приводу проведення позачергових виборів в Україні.

Натомість заступник голови Секретаріату Президента Марина Ставнійчук виключає перенесення дати позачергових виборів Верховної Ради.

За її словами, питання, які потрібно залагодити для проведення цих виборів, здебільшого мають технічний характер, і їх можна вирішити й без повноважного парламенту.

Для проведення позачергових виборів, призначених Президентом на 7 грудня, парламент має ухвалити зміни до закону про вибори народних депутатів і до держбюджету на цей рік стосовно фінансування цих виборів.

Наразі депутати жодних рішень не ухвалили.

Фракція БЮТ відучора блокує трибуну й президію парламенту. У такий спосіб бютівці відреагували на внесення до порядку денного законопроекту про зміни до закону про вибори народних депутатів.

Цей документ, зокрема, передбачає скасувати 50-відсотковий мінімальний поріг участі виборців у позачергових парламентських виборах.

БЮТ заявляє про намір продовжувати блокування доти, доки Верховна Рада не ухвалить закон про внесення змін до державного бюджету на 2008 рік і не розгляне проект бюджету на 2009 рік.

XS
SM
MD
LG