Доступність посилання

ТОП новини

Президент «не розглядає можливості» призупинити чинність указу про розпуск


«Не треба шукати проблеми там, де їх немає», – сказав Віктор Ющенко з приводу того, що Верховна Рада не ухвалила необхідні зміни до виборчого законодавства і до бюджету стосовно фінансування дострокових виборів.

Якщо йдеться про відсутність реєстру виборців, то вибори можна провести за сформованими списками виборців, а щодо фінансування, то за відсутності змін до бюджету кошти на вибори, «як того вимагає закон» будуть надані з резервного фонду бюджету, сказав голова держави в інтерв’ю телеканалові «Інтер».

Це інтерв’ю вийде в ефір у неділю, повідомила в п’ятницю прес-служба Президента.

На думку Віктора Ющенка, набрання чинності в п’ятницю його указу про достроковий розпуск парламенту і призначення позачергових виборів на 7 грудня означає, що Верховна Рада вже неправочинна і не може ухвалювати жодних законодавчих актів.

Відтак Президент звернувся до Кабінету Міністрів із закликом зібратися на позачергове засідання і схвалити надання коштів на вибори з резервного фонду державного бюджету.

Центральна виборча комісія в п’ятницю оприлюднила звернення до Президента, Верховної Ради і Кабінету Міністрів про те, що фінансування підготовки до виборів у сумі 417 мільйонів 500 тисяч гривень необхідно здійснити щонайпізніше в понеділок, 13 жовтня, бо інакше самі вибори і їхня легітимність можуть опинитися під загрозою.

Що ж до відсутності змін до виборчого законодавства, то в ЦВК заявили, що готові провести вибори й без цих змін.

Виборча кампанія в Україні починається вже в суботу, 11 жовтня.
XS
SM
MD
LG