Доступність посилання

ТОП новини

Президент: Питання доцільності дострокових виборів на сьогодні не стоїть


Президент України Віктор Ющенко вимагає припинити розмови про доцільність дострокових виборів до Верховної Ради та забезпечити їх проведення.

Відкриваючи засідання Ради національної безпеки і оборони, глава держави наголосив, що головною темою сьогоднішнього засідання є забезпечення стабільності держави як політичної, так і економічної.

Президент наполягає, що його указ про розпуск парламенту є законним. За словами Ющенка, парламент мав понад 40 днів, щоб сформувати коаліцію, але і на сьогодні жодна з політичних сил не може заявити про готовність створити її.

«Я більше не буду полемізувати по цих речах. Ми виходимо з того, що вийти з кризи можна лише законним шляхом», – сказав Президент. А єдиним законним шляхом, на його думку, є проведення дострокових парламентських виборів.

«Я переконаний, зараз не потрібно ховатися до конопель, не потрібно затягувати дискусію, і відповідно до Конституції, у нас є один спосіб дати відповідь на кризу, яка сформована була 2 вересня», – зазначив Ющенко.

Водночас він назвав політичним рейдерством блокування у парламенті питання щодо фінансування дострокових виборів. За словами Президента, у середу та четвер минулого тижня у Верховної Ради була законна підстава забезпечити фінансування виборів, але цього не можна було зробити через те, що БЮТ заблокував трибуну й президію парламенту.

Ющенко також зауважив, що саме через це довелось ініціювати сьогоднішнє позачергове засідання РНБО, щоб розглянути питання виділення коштів на позачергові вибори.

Крім Президента, у сьогоднішньому засіданні беруть участь прем’єр Юлія Тимошенко, голова Верховної Ради Арсеній Яценюк, секретар РНБО Раїса Богатирьова та інші члени Ради нацбезпеки і оборони.

Головна тема засідання – необхідність посилення фінансово-бюджетної дисципліни та мінімізації впливу світової кризи на економіку України.

XS
SM
MD
LG