Доступність посилання

ТОП новини

«Свобода» вирішила не проводити марш Києвом


Через заборону суду Всеукраїнське об’єднання «Свобода» не проводитиме марш вулицями Києва за визнання вояків Української повстанської армії борцями за українську незалежність.

Про це повідомив лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок сьогодні перед початком мітингу активістів цієї політичної партії з нагоди свята Покрови Пресвятої Богородиці, Дня українського козацтва та річниці створення УПА.

Акція відбувається біля пам’ятника Тарасові Шевченку в Києві.

За словами Тягнибока, після завершення мітингу представники ВО «Свобода» підуть до Секретаріату Президента, щоб передати голові держави проект указу про визнання національно-визвольної боротьби Організації українських націоналістів та Української повстанської армії за державну незалежність України.

Тягнибок також зазначив, що учасники мітингу будуть намагатися уникати провокації, а, починаючи з 17:00, проведуть святковий концерт із нагоди 66-ї річниці УПА.

За попередніми оцінками правоохоронних органів, у мітингу за визнання УПА беруть участь близько 2,5 тисяч людей.

Вчора Окружний адміністративний суд міста Києва не знайшов підстав обмежувати право ВО «Свобода» на організацію концерту на майдані Незалежності з нагоди святкування дня Покрови Святої Богородиці, але заборонив марш із нагоди річниці створення УПА.

У травні Президент Віктор Ющенко пообіцяв домогтися надання Верховною Радою статусу учасників бойових дій Другої світової війни воїнам ОУН і УПА.

XS
SM
MD
LG