Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко просить Ющенка скасувати вибори


Кабінет Міністрів на своєму позачерговому засіданні розгляне надання коштів із резервного фонду державного бюджету на 2008 рік для організації та проведення позачергових виборів Верховної Ради.

Як заявила Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, відкриваючи засідання Кабміну, вона виступає категорично проти позачергових виборів парламенту. Прем’єр закликала Президента скасувати свій указ про розпуск Верховної Ради: «Заради спокою, стабільності в країні, заради захисту людей я звертаюся до Президента скасувати дострокові вибори».

На думку прем’єра, в умовах глобальної фінансової кризи парламент повинен працювати далі і ухвалювати законопроекти, які дозволять запобігти негативним наслідкам світових подій для України.

Крім можливості надати кошти на вибори, уряд сьогодні розгляне план дій щодо стабілізації гірничо-металургійної й хімічної галузей, а також питання підготовки країни до опалювального сезону.

Напередодні Президент Віктор Ющенко, затвердивши рішення Ради національної безпеки й оборони, зобов’язав Кабмін із резервного фонду держбюджету надати Центральній виборчій комісії кошти на дострокові парламентські вибори. Уряд мав зробити це вчора до 17:00, але засідання, на якому можна було б розглянути це питання, у понеділок не проводили.

Перший віце-прем’єр Олександр Турчинов раніше заявляв, що Кабмін не має наміру надавати кошти з резервного фонду держбюджету-2008 на фінансування позачергових виборів.

XS
SM
MD
LG