Доступність посилання

ТОП новини

Громада Рівного вимагає дослідити останки, знайдені на території колишньої тюрми


Вимога прозвучала сьогодні під час покладання квітів до пам’ятників Тарасові Шевченку та командирові «Поліської Січі» Климові Савуру, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Її підтримав патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, який взяв участь у святковій літургії в Свято-Покровському кафедральному соборі Рівного та відправив панахиду за загиблими за Україну.

Останки сімох, судячи з усього, закатованих людей були віднайдені під час будівельних робіт на території нинішньої поліклініки управління СБУ в Рівненській області ще в серпні, однак цей факт оприлюднили тільки зараз.

Депутати обласної ради звернулися до правоохоронців із проханням провести ексгумацію, порушити кримінальну справу та провести ретельне археологічне дослідження території. Крім того, вони просять владу розглянути можливість створення меморіалу на території колишньої в’язниці.

Це завдання ускладнює той факт, що нині на цій території розташовані споруди Служби безпеки, Міністерства внутрішніх справ і міськвиконкому.

Тим часом, за свідченнями очевидців, у рівненській в’язниці в часи нацистської окупації та в повоєнний час були закатовані тисячі людей з Рівненщини та Волині.

XS
SM
MD
LG