Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко: У резервному фонді немає грошей на вибори


Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко заявляє про відсутність коштів у резервному фонді державного бюджету на фінансування організації й проведення позачергових виборів Верховної Ради.

Як заявила прем’єр після закінчення урядового засідання, у цьому фонді є кошти виключно на подолання наслідків повені в шести областях.

При цьому Тимошенко сказала, що «віддати ці гроші на вибори було б просто безвідповідально».

Крім того, прем’єр висловила думку, що надання коштів із резервного фонду на позачергові вибори парламенту є незаконним.

Юлія Тимошенко також повідомила, що на сьогоднішньому засіданні уряд вирішив звернутися до Президента з закликом скасувати дострокові вибори і розблокувати роботу парламенту.

За словами керівника уряду, Кабмін розробив 49 антикризових законопроектів, які вимагають розгляду Верховної Ради.

Кабінет Міністрів сьогодні відмовився надати кошти з резервного фонду держбюджету-2008 на проведення дострокових парламентських виборів, як цього вимагає Президент.

Напередодні Віктор Ющенко, затвердивши рішення Ради національної безпеки й оборони, зобов’язав Кабмін надати ці кошти Центральній виборчій комісії ще до 17:00 вчорашнього дня.

Днями Президент повідомив, що в резервному фонді є коштів більш як удвічі більше, ніж необхідно на вибори.

За словами голови держави, податковий кодекс, бюджетний кодекс і положення про резервний фонд якраз і передбачають, що цей фонд існує для фінансування таких непередбачуваних випадків, яким є й дострокові вибори.

XS
SM
MD
LG