Доступність посилання

ТОП новини

МВС перевіряє факти тиску на суди


Міністерство внутрішніх справ перевіряє факти тиску на суди в ході судових розглядів довкола призупинення дії указу Президента про розпуск Верховної Ради і призначення позачергових парламентських виборів.

Як повідомив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, вчора до МВС надійшла заява від депутатів Верховної Ради, відповідно до якої на суддів Окружного й Апеляційного адміністративних судів Києва чинився тиск.

Крім того, за словами Луценка, ввечері у понеділок у МВС надійшла заява від депутатів БЮТ про погрози їм з боку невідомих озброєних осіб під час засідання Апеляційного адмінсуду Києва у справі щодо зупинення дії указу про розпуск Верховної Ради.

Після цього співробітники спецпідрозділу «Беркут» перевірили всіх, хто перебував у приміщенні суду, і не виявили зброї ані в співробітників суду, ані в інших осіб, які перебували там.

Міністр зазначив, що МВС і надалі перевірятиме подібні заяви, й у разі наявності підстав, порушуватиме кримінальні справи і буде передавати їх у відповідні інстанції.

Юрій Луценко також закликав керівництво держави припинити втягування силових структур у політичне протистояння в ході підготовки до позачергових виборів Верховної Ради і запевнив, що МВС може самостійно забезпечити порядок у судах.

XS
SM
MD
LG