Доступність посилання

ТОП новини

ЄС відкладає рішення про поновлення переговорів із Росією


Лідери країн Європейського Союзу, імовірно, відкладуть рішення про те, коли відновлювати переговори з Росією щодо нової угоди про стратегічне партнерство.

Відповідно до проекту фінальної заяви, яку мають схвалити лідери ЄС на завершальній сесії дводенних переговорів у Брюсселі, рішення щодо Росії може з’явитися на зустрічі міністрів закордонних справ країн ЄС, яка відбудеться наступного місяця.

Переговори щодо нового договору про стратегічне партнерство призупинили через російсько-грузинський конфлікт у серпні цього року.

Вчора в Женеві почалися російсько-грузинські переговори за посередництва міжнародної спільноти, щодо відновлення довіри між країнами. Але вже через кілька годин їх перервали більш як на місяць.

Це сталося через неможливість Грузії і Росії домовитися про учасників переговорів.

На одне з засідань у середу не запросили представників Південної Осетії й Абхазії, і його через це бойкотувала Росія; на інше засідання ці представники прийшли, зате не з’явилася Грузія.

Пізніше друге засідання залишили й представники грузинських регіонів, невдоволені тим, що до них не ставляться як до незалежних держав.

XS
SM
MD
LG