Доступність посилання

ТОП новини

Луценко: Секретаріат втручається в роботу апеляційного адмінсуду


Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко надіслав листа Президентові та голові Верховного Суду з інформацією про втручання представників Секретаріату Президента в діяльність судових органів влади.

На нараді з керівним складом МВС Луценко заявив: «... Проведена перевірка науково-дослідного криміналістичного центру, що 12 жовтня під час розгляду справи в Київському апеляційному адміністративному суді відбувалися неодноразові телефонні розмови між заступником голови Вищого адмінсуду і суддею адмінсуду. Постійно велися переговори з паном Пукшиним [заступник голови Секретаріату Президента], з керівником служби Секретаріату Президента представництва в судах Русланом Кирилюком».

За словами міністра, це свідчить про нехтування базовими правовими засадами про незалежність судів і судочинства.

Напередодні Служба безпеки порушила справу про втручання в роботу судових органів.

Як повідомив виконувач обов’язків голови СБУ Валентин Наливайченко, слідство встановило, що депутати БЮТ блокували роботу голови Апеляційного адміністративного суду Києва Михайла Межевича, зокрема, били голову суду по руках, не дозволяли вмикати комп'ютер і забирали особисті речі судді.

БЮТ спростував ці звинувачення.

Київський апеляційний адміністративний суд розглядає скаргу Секретаріату Президента на призупинення указу про розпуск парламенту.


XS
SM
MD
LG