Доступність посилання

ТОП новини

Австрійська компанія відмовилася від будівництва львівського стадіону


«Альпіне» пояснює своє рішення фінансовими причинами. Про це сказала Радіо Свобода речниця компанії Керін Кеґлевіч.

«На замовлення львівської влади ми підготували проект стадіону, врахувавши всі особливі побажання про вищу якість. Ми запропонували свою ціну, але міська влада відмовилася. Якщо хтось інший вирішить будувати такий же якісний стадіон за менші гроші – будь-ласка, але в нас міжнародна репутація і ми не можемо укладати контракт, знаючи, що не зможемо його виконати», – сказала речниця «Альпіне».

Якщо львівська влада готова платити за стадіон 85 мільйонів євро, включно з податком на додану вартість, то австрійські будівельники підрахували, що такий проект обійдеться набагато дорожче, щонайменше у 120 мільйонів євро. Йдеться не лише про стадіон, але паркінг, спортивну арену та всю супутню інфраструктуру, заявила пані Кеґлевіч.

Зі свого боку, львівська влада переконана, що місто зможе вчасно підготуватися до футбольного чемпіонату. Керівник Департаменту з підготовки Євро-2012 львівської міської ради Олег Засядний сказав агентству «Асошіейтед прес», що нині щонайменше три інші будівельні компанії хочуть будувати стадіон у Львові. Він не повідомив назв цих фірм.

У прес-службі УЄФА не коментують рішення «Альпіни», але разом з тим нагадують про свою попередню заяву про те, що будь-яке зволікання з підготовкою може поставити під сумнів проведення футбольного чемпіонату 2012 року в Україні і Польщі.

XS
SM
MD
LG