Доступність посилання

ТОП новини

За фактом загибелі прокурора Дніпропетровщини порушили кримінальну справу


Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу за фактом загибелі прокурора Дніпропетровської області Володимира Шуби.

Як повідомила керівник прес-служби облпрокуратури Світлана Чорна, справу порушили за 119 статтею Кримінального Кодексу – вбивство через необережність.

Досудове слідство проводить слідча група Генеральної прокуратури України.

Вчора прокурора області знайшли з вогнепальним пораненням у груди.

За попередньою версією Міністерства внутрішніх справ, Володимир Шуба загинув через нещасний випадок — під час пристрілювання мисливського карабіна.

Інцидент стався в приміщенні тиру приватного спортивного комплексу «Беркут» у Дніпропетровську. Під час стрільб у тирі разом із прокурором перебували ще дві особи. Вони дали свідчення слідчим.

Володимир Шуба обіймав посаду прокурора Дніпропетровської області двічі: з липня 2000 року по грудень 2003 і з грудня 2004 року.

Останній гучний скандал, пов'язаний з прокурором області, — його конфлікт з підприємцем Геннадієм Корбаном, якого пов’язують з великою українською фінансово-промисловою групою. Той звинувачував Шубу в причетності до замаху на його життя, який стався у березні 2006-го року. Однак Володимир Шуба домігся через суд визнання неправдивою цієї інформації.

Прощання з Володимиром Шубою відбудеться завтра. На прохання родини загиблого на церемонію поховання не пустять жодного журналіста.
XS
SM
MD
LG