Доступність посилання

ТОП новини

Протистояння між Секретаріатом й окремими політичними силами триває


Згідно з Конституцією України, Президент не може розпустити Верховну Раду упродовж року. Суперечки між Блоком Юлії Тимошенко та Секретаріатом Президента виникли з приводу того, коли цей рік почався – у день оголошення результатів голосування, чи у день складання народними депутатами присяги.

Все, що зараз відбувається, це лише вершина айсбергу тих протиріч, які на сьогодні існують в державній владі, заявив в ефірі Радіо Свобода народний депутат попередніх скликань, професор права Віктор Мусіяка.

За його словами, Віктор Ющенко мав би з’ясувати в Конституційному суді, з якого часу починати відлік діяльності Верховної Ради шостого скликання, щоб не було в цьому сенсі конфлікту.

«Якби Президент не виходив з того, що після його Указу Верховна Рада припиняє свою діяльність, ніби її немає. Це абсолютно антиконституційний підхід», – заявив Радіо Свобода Віктор Мусіяка.

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко надіслав листа Президенту й голові Верховного суду з інформацією про втручання представників Секретаріату глави держави в діяльність судових органів влади.

Натомість Служба безпеки заявляє, що народні депутати від БЮТ блокували роботу судді Апеляційного адміністративного суду Києва.
XS
SM
MD
LG