Доступність посилання

ТОП новини

Слухання за скаргою Секретарiату перенесли


Київський апеляцiйний адмiнiстративний суд перенiс на 21 жовтня слухання справи за скаргою Секретарiату Президента щодо призупинення дiї указу глави держави про розпуск парламенту.

Про це сьогодні після завершення засідання суду повiдомила заступник голови Секретарiату Президента Марина Ставнiйчук.

За її словами, перенесення зумовлене необхiднiстю провести низку процесуальних дiй.

Представник Секретаріату заявила, що судовий процес затягується: «Заявляються клопотання стороною БЮТ про те, що необхiдно розглянути ще близько 100 апеляцiйних скарг на рiшення суду, яке задовольняє їхнi ж вимоги, заявленi в адмiнiстративному позовi».

Такі дії, на думку Ставнійчук, пов'язанi з тим, що «iснує чiтка спроба не дати суду розглянути апеляцiйну скаргу й розглянути адмiнiстративний позов БЮТ по сутi, принаймнi в найближчi кiлька тижнiв». А вже сьогодні, за її словами, настає критичний момент для організації дострокових виборів 7 грудня.

Водночас, представник БЮТ у суді, депутат Валерій Писаренко повідомив, що на сьогоднішньому засіданні бютівці наполягали, щоб суд повернувся до процесуальних норм законодавства, розглянувши інші апеляційні скарги.

За його словами, до сьогоднішнього дня у матеріалах справи немає жодного оригіналу документів з Окружного адміністративного суду Києва.

Писаренко припускає, що подальші розгляди справи будуть переноситися, «оскільки для того, щоб забезпечити права учасників процесу, а це понад 100 осіб, суд повинен працювати днями і ночами».

Окружний адміністративний суд Києва за позовом БЮТ припинив дію указу Президента про дострокове припинення повноважень парламенту 10 жовтня.

Секретаріат Президента оскаржив це рішення в апеляційному адміністративному суді столиці.

Проте засідання у цій справі постійно переносять. БЮТ чергував у приміщенні суду, звинувачуючи Секретаріат у тиску на судову систему. В Секретаріаті ж звинувачували у відповідь – також у тиску на суди і в намаганні зірвати виборчий процес.

XS
SM
MD
LG