Доступність посилання

ТОП новини

БЮТ звинувачує Президента в «виведенні політичної ситуації поза межі правового поля»


У різкій заяві Блок Юлії Тимошенко твердить, що Віктор Ющенко «розвалив демократичну коаліцію», «розпустив Верховну Раду VI скликання незаконно», «від грудня минулого року системно працює на дестабілізацію роботи уряду», «в щоденному режимі нищить судову систему» тощо й заявляє, що «такої наруги над Конституцією, законом та правосуддям не дозволяли навіть за часів авторитарного минулого».

«Спроби Президента знищити законність та «заасфальтувати» судову систему матимуть серйозні наслідки, вся відповідальність за які ляже особисто на Президента Ющенка, як і відповідальність за свідому дестабілізацію політичної ситуації в розпал вкрай загрозливої для України світової економічної кризи», – мовиться в заяві політичної сили Прем’єр-міністра в п’ятницю.

Раніше цього дня щойно створений повторно Центральний окружний адміністративний суд скасував ухвалу щойно ліквідованого повторно Окружного адміністративного суду Києва, яка за позовом БЮТ зупиняла дію указу Президента про розпуск Верховної Ради та призначення позачергових виборів.

Перед цим Президент Віктор Ющенко своїми указами поновив і повторно ліквідував Окружний адмінсуд Києва. Замість нього голова держави постановив знову створити Центральний окружний адмінсуд Києва і Лівобережний окружний адмінсуд Києва.

Юлія Тимошенко та її блок уже не раз заявляли, що зроблять усе можливе, щоб зірвати призначені Віктором Ющенком дострокові вибори.
XS
SM
MD
LG