Доступність посилання

ТОП новини

У Києві затримали понад 100 учасників акції радикалів на честь УПА


За повідомленням київських правоохоронців, ідеться про марш, заявку на який подали організація з назвою «Патріоти України» і окремі громадяни.

Колону, яка йшла Володимирською вулицею, правоохоронці зупинили, щоб попередити можливі інциденти і забезпечити вільний прохід громадян; у пресовій службі Головного управління МВС у Києві наголосили, що міліція мала на це законне право.

У відповідь, за цим повідомленням, учасники акції, яких було понад 400 осіб, почали сутички з правоохоронцями за допомогою палиць і використали проти міліції сльозогінний газ.

У сутичках потерпів один міліціонер; понад 100 найактивніших порушників громадського порядку, які чинили опір правоохоронцям, затримали.

Наразі до суду передадуть протокол про їхні адміністративні правопорушення, але, якщо в їхніх діях буде виявлено ознаки кримінальних порушень, то проти них порушать і кримінальну справу, додали в київській міліції.

Тим часом радикальний націоналістичний рух «Братство» під проводом Дмитра Корчинського на своєму сайті подає цілком протилежну версію. Там стверджують про «калюжі крові на бруківці Володимирської», про те, що затримані – загалом 122 особи – «стікають кров’ю» тощо. Також, за твердженням «Братства», то міліція застосувала проти демонстрантів сльозогінний газ.

Раніше «Братство», яке не було серед формальних організаторів демонстрації, на своєму сайті оголосила, що «контрсистемні націоналістичні організації та групи» візьмуть участь у вшануванні Української повстанської армії не на день Покрови, 14 жовтня, а окремо, в суботу.

«На жаль, 14 жовтня – День УПА – надмірно формалізований. Ініціатива перехоплена Президентом, бюрократією та симулятивними політичними організаціями… 18 жовтня ми доведемо, що український націоналізм існує поза бюрократичними проектами», – заявляло «Братство».
XS
SM
MD
LG