Доступність посилання

ТОП новини

Міліція вимушена діяти адекватно – Юрій Луценко


Так міністр внутрішніх справ прокоментував дії правоохоронців під час затримання учасників акції на честь річниці створення УПА в суботу в Києві.

Цього дня в столиці близько 400 учасників акції вступили в сутички з правоохоронцями. Один міліціонер опинився в лікарні.

Під час робочої поїздки до Рівного цього дня Луценко наголосив, що люди «мають право на будь-які пікети, протести і демонстрації», повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

Але коли в перебігу проведення суботньої акції демонстранти почали використовувати сльозогінний газ проти міліції, сто чоловік були затримані й доставлені до райвідділу, сказав міністр.

«Міліція є частиною суспільства. Ми можемо бути морально на боці тих чи інших потерпілих. Але ніколи не можна домагатися справедливих цілей незаконними методами. І міліція що в Криму, що в Києві, що в будь-якій іншій точці буде діяти на сторожі закону – навіть щодо тих осіб, які мають благі наміри, але неправильно їх домагаються», – наголосив Луценко.

За кілька днів в Україні відбулися кілька акцій, учасники яких порушували закон, прикриваючись добрими намірами, додав він: «Наприклад, колишні наркомани розгромили аптеку, в якій нібито продавався незаконно трамадол».

Юрій Луценко зауважив, що в Криму міліція порушила кримінальну справу за фактом спроби відібрати у кримських селян їхні законні земельні паї.

У п’ятницю близько двох сотень селян Бахчисарайського району намагалися перекрити трасу Сімферополь – Севастополь, протестуючи проти бездіяльності влади в земельному конфлікті в селі Пісчане Бахчисарайського району. Під час цієї акції протесту міліція застосувала силу. Під час сутичок правоохоронці зробили кілька пострілів вгору, повідомили тоді в кримському главку міліції.

«І я морально на стороні протестуючих, але це не означає, що вони можуть перекрити державну стратегічну трасу, щоб долучити до себе більше уваги. Їх попереджували, що це незаконно. Коли закон був порушений, міліція мусила його відновити. Сьогодні – аналогічна дія», – заявив у суботу Юрій Луценко.
XS
SM
MD
LG