Доступність посилання

ТОП новини

Унаслідок сутички з радикалами в Києві шпиталізовані 22 правоохоронці


Вісім із них травмовані, решта 14 отруєні невідомим газом, який застосували проти них демонстранти, повідомили пресові служби київської міліції.

Понад 100 затриманих у суботу учасників акції радикальних націоналістичних сил на честь Української повстанської армії перебувають в «одному з районних управлінь» органів внутрішніх справ у Києві.

Не виключають, що проти декого з них можуть порушити й кримінальну справу, зокрема, за статтею про непокору співробітникові міліції.

Ідеться про суботні події навколо маршу, заявку на який подали організація з назвою «Патріоти України» і окремі громадяни.

Колону, яка йшла Володимирською вулицею, правоохоронці зупинили, щоб попередити можливі інциденти і забезпечити вільний прохід громадян; у пресовій службі Головного управління МВС у Києві наголосили, що міліція мала на це законне право.

У відповідь, за цим повідомленням, учасники акції, яких було понад 400 осіб, почали сутички з правоохоронцями за допомогою палиць і використали проти міліції сльозогінний газ.

Тим часом радикальний націоналістичний рух «Братство» під проводом Дмитра Корчинського на своєму сайті подає цілком протилежну версію. Там стверджують про «калюжі крові на бруківці Володимирської», про те, що затримані – загалом 122 особи – «стікають кров’ю» тощо. Також, за твердженням «Братства», то міліція застосувала проти демонстрантів сльозогінний газ.
XS
SM
MD
LG