Доступність посилання

ТОП новини

Ринки Європи й Азії ростуть


Європейські фондові ринки відкрилися сьогодні ростом, пожвавлення спостерігалося і на більшості бірж Азії після заходів, яких вживають уряди держав, щоб відновити фінансову систему.

Подорожчали акції в Японії, Гонконгу, Сінгапурі, Новій Зеландії та Австралії. Пожвавлення спостерігали і на біржах Південної Кореї після того, як на вихідних уряд цієї країни ухвалив план стабілізації банківської системи на 130 мільярдів доларів.

Тим часом, Китай із четвертою за величиною економікою в світі оголосив про сповільнення економічного зростання.

Сьогодні Швеція оголосила план підтримки своїх фінансових інституцій. Уряд країни заявив, що відкладе 205 мільярдів доларів для пакету фінансового порятунку.

Водночас, уряд Нідерландів на вихідних заявив, що надасть 10 мільярдів євро групі ING, одному з 20 найбільших банків світу.

Ціни на нафту в Азії також зросли, до 73 доларів за барель. На думку аналітиків, це сталося через можливе зниження видобутку нафти ОПЕК.

Організація країн-експортерів нафти на позачерговій зустрічі цього тижня може ухвалити рішення про зменшення обсягу видобутку палива на 2 мільйони барелів на день.

XS
SM
MD
LG