Доступність посилання

ТОП новини

Президент ініціює створення державного стабілізаційного фонду


Президент Віктор Ющенко виступає за створення державного стабілізаційного фонду для мінімізації негативного впливу світової фінансової кризи.

З такою ініціативою він виступив сьогодні на засіданні Ради національної безпеки й оборони, присвяченому антикризовому плану стабілізації фінансової системи України.

Глава держави наголосив, що в Україні мають бути ресурси, обсягом у кілька десятків мільярдів гривень, які через стабілізаційний фонд потрібно спрямовувати на розвиток внутрішнього ринку та підтримку підприємств, що страждають від фінансової кризи.

«Не виключено, за рахунок ресурсів цього фонду відбуватиметься викуп важливих системоутворювальних підприємств, зокрема комерційних банків», – зазначив Президент.

Після засідання РНБО Віктор Ющенко планує зустрітися з лідерами парламентських фракцій і обговорити необхідність ухвалення законопроектів щодо протистояння впливу світової фінансової кризи.

Глава держави заявив про необхiднiсть вживання непопулярних заходiв в економiчнiй полiтицi для зниження впливу фiнансової кризи.

«Є немало крокiв, якi важко прийматимуться полiтиками. Нами мають керувати не полiтичнi програми, полiтичнi цiлi, а професіоналізм», – зазначив Президент.

XS
SM
MD
LG