Доступність посилання

ТОП новини

Суд знову переніс розгляд скарги Секретаріату


Київський апеляційний адміністративний суд переніс на 24 жовтня розгляд апеляції Секретаріату Президента на рішення Окружного адміністративного суду, який призупинив дію указу Президента про розпуск парламенту і призначення дострокових виборів.

Як заявив бютівець Валерій Писаренко, суд вирішив звернутися до Центрального адміністративного суду за роз’ясненням, які рішення він ухвалював щодо призупинення дії відповідного указу.

Крім того, за словами депутата, невизначеність у розгляд цієї справи вніс той факт, що Президент призупинив дію свого указу.

Залишається невідомим і те, де перебувають оригінали рішення суду про призупинення указу, що також заважає розгляду справи, зазначив Писаренко.

Водночас, представник Секретаріату Президента в судах Руслан Кирилюк заявив, що справа про призупинення указу Президента перебуває в кабінеті судді Володимира Келеберди, а доступ до нього блокують представники БЮТ.

Вчора Президент Віктор Ющенко призупинив свій указ про розпуск Верховної Ради й призначення позачергових парламентських виборів.

10 жовтня дію цього указу зупинив Окружний адміністративний суд Києва. Це рішення Секретаріат Президента оскаржив в апеляційному суді, який постійно переносить свої засідання.

Між тим, 17 жовтня глава держави своїм указом ліквідував Окружний адміністративний суд Києва, створивши замість нього Лівобережний та Центральний окружні адміністративні суди Києва.

Останній того ж дня, за даними Секретаріату, скасував ухвалу Окружного адмінсуду Києва, яка зупиняла виборчий процес.

XS
SM
MD
LG