Доступність посилання

ТОП новини

ЄС відстежуватиме в інтернеті підозрілих користувачів


Міністри внутрішніх справ країн-членів ЄС схвалили пропозицію Єврокомісії надати 55 мільйонів євро на створення технології відстеження в інтернеті тих, хто розміщує матеріали, що несуть загрозу безпеці користувачів, особливо дітей.

За даними європейської влади, половина всіх порушень етики або закону в інтернеті так чи інакше пов’язана з дитячою порнографією.

Як пояснила міністр внутрішніх справ Франції, яка головує в ЄС, Мішель Аліо-Марі, «мета проекту – створити європейську базу даних при Європолі, до якої б надходили всі сигнали про незаконну поведінку в інтернеті, тобто йдеться про централізацію зусиль в цьому напрямі; з іншого боку, необхідно використовувати досвід боротьби з кіберзлочинцями, напрацьований окремими країнами, з тим, щоб допомогти Європолові діяти ефективніше».

Європейська влада також не скидає з рахунку важливість освітніх кампаній, що роз’яснюють найуразливішим групам способи протистояння психологічному тиску й іншим видам «заманювання» в інтернеті.

23 жовтня Європарламент підтримав продовження програми «Безпечний інтернет» до 2013 року для захисту неповнолітніх від загроз, що можуть виходити з інтернету.

Реалізація програми «Безпечний інтернет» почалася в ЄС у 2005 році.

За оцінками експертів, діти вікром від 12 до 15 років проводять в інтернеті щонайменше три години на добу.
XS
SM
MD
LG