Доступність посилання

ТОП новини

Депутати шукають виходів із кризи


Київ – Сьогодні Верховна Рада України вкотре спробує розглянути законопроект про мінімізацію впливу світової кризи на економіку та внести зміни до бюджету щодо фінансування дострокових виборів. Напередодні погоджувальна рада українського парламенту не дійшла єдиної думки щодо подолання кризи.

Нині в парламенті зареєстровані шість законодавчих актів, які стосуються антикризових заходів. За словами Голови Верховної Ради Арсенія Яценюка, урядовий законопроект не має вотуму довіри і не має відповідної підтримки. Він також зазначив, що й інші п’ять законопроектів не мають підтримки необхідної кількості депутатів.

Зокрема, лідер фракції Комуністичної партії України Петро Симоненко заявив, що комуністи не голосуватимуть за жоден зі вже зареєстрованих законопроектів, оскільки вони «розроблені на вимогу Міжнародного валютного фонду». За його словами, комуністи зареєструють власний проект постанови щодо забезпечення виходу України з кризи.

Свою програму виходу з кризи має і Партія регіонів, каже «регіонал» Ярослав Сухий, – «у зв’язку з відсутністю підходів, які можна назвати конструктивними, або навіть продуктивними, для подолання кризи в промисловості».

Представник «регіоналів» стверджує, що в Україні просто поки що немає фінансової кризи: «Коли хотіли сподобатися людям і побороти інфляцію і обклали податками експортно орієнтовані галузі народного господарства, тепер ми маємо стагнацію і ріст цін».

І, звичайно ж, Партія регіонів вважає, що «всі ці речі може подолати тільки нова команда».

«Я не вірю, що стара команда, яка все це накрутила, нахімічила, тепер раптом зможе подолати і не допустити розгортання кризи в Україні. І взагалі пора припиняти ці ігрища і йти на вибори», – каже Ярослав Сухий.

У Партії регіонів вважають, що запропоновані урядом підходи неправильні, шкідливі і небезпечні для майбутнього України.

Президент і Прем’єр сподіваються на консолідацію, але кожен по-своєму


А от Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко йти на вибори не збирається і заявляє, що члени фракцій, які не голосуватимуть за її антикризовий законопроект, є «політиканами, які на економічних проблемах роблять дешеву піар-кампанію».

«Бютівець» Віктор Уколов пояснює позицію прем’єрового блоку так: «Коли в лісі пожежа, то звірі навіть не гризуться, а разом рятуються від пожежі. Фактично може зупинитися завод феросплавів. Металургійні комбінати на межі зупинки. В ситуації, коли в Україні може з’явитися сотні тисяч безробітних, потрібно консолідуватися. Не шукати політичних розбіжностей, а за один день ухвалити все, що потрібно ухвалити».

А Президент Віктор Ющенко сподівається, що сьогодні Верховна Рада і вживе антикризових заходів, і вирішить питання, пов’язані з виборами.

(Київ – Прага)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG