Доступність посилання

ТОП новини

Антикризове питання – перше на порядку денному Ради


Верховна Рада розгляне на сьогоднішньому засіданні законопроекти щодо мінімізації впливу світової фінансової кризи на українську економіку.

Про це повідомив голова парламенту Арсеній Яценюк, посилаючись на порядок денний.

Відповідні законопроекти, внесені Президентом Віктором Ющенком, Кабінетом Міністрів і депутатами від фракцій Партії регіонів і Блоку «Наша Україна – Народна Самооборона», а також проект постанови, внесений лідером фракції Комуністичної партії Петром Симоненком, будуть розглядати першими.

Після цього парламент візьметься до розгляду законопроектів про вдосконалення процедури проведення позачергових парламентських виборів, потім – законопроекту, який передбачає фінансування позачергових виборів шляхом внесення змін до держбюджету-2008.

Крім цього, до порядку денного можуть бути включені зміни до бюджету, які стосуються фінансування позачергових виборів на місцевому рівні.

Спікер повідомив, що всі ці законопроекти будуть розглянуті в першому читанні в першій половині дня середи.

Верховна Рада також планує внести зміни в календарний план і провести в середу крім ранкового, ще й вечірнє засідання.

Яценюк також проінформував депутатів про готовність Міжнародного валютного фонду розглянути питання про виділення Україні кредиту після того, як Рада розгляне необхідні для цього зміни до законодавства.

XS
SM
MD
LG