Доступність посилання

ТОП новини

Голова закордонного комітету Верховної Ради хоче, щоб новий президент США допоміг Україні з ПДЧ


Про це бютівець Олег Білорус заявив в інтерв’ю Радіо Свобода.

«Ми розраховуємо на те, що Америка як надпотужна світова сила, лідер світовий, вплине на інші країни, в тому числі і ті, які утримувалися від рішення щодо надання Україні Плану дій щодо членства в НАТО. Україна підтримується Америкою, але є ще Німеччина та деякі інші країни, які вагаються», – сказав Олег Білорус.

Голова комітету у закордонних справах Верховної Ради сподівається, що НАТО підтримає зближення з Україною вже наступного місяця. «Думаю, що питання ПДЧ в грудні буде вирішуватися по новому. Після Бухаресту немає іншого виходу як приєднати Україну до програми ПДЧ», – вважає український політик.

На думку Олега Білоруса, для України не має значення, хто переможе на виборах у Сполучених Штатах, оскільки обидва кандидати на Білий Дім розуміють місце України в системі європейській безпеці. «І той кандидат, й інший дуже продуктивно, конструктивно висловлювалися в своїх програмних положеннях про Україну, її роль, значення і про те, що Україна повинна бути інтегрована в систему євроатлантичної співпраці, європейської співпраці», – зауважив Олег Білорус, який був першим послом України у Вашингтоні.

Раніше посол США в Києві Вільям Тейлор заявляв, що політична криза в Україні ускладнює досягнення згоди країн НАТО стосовно того, чи давати їй ПДЧ у грудні.

XS
SM
MD
LG