Доступність посилання

ТОП новини

Україна вимагає від Польщі пояснень щодо Євро-2012


Міністр з питань сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко звернувся до міністра спорту Польщі Мирослава Джевецького з вимогою надати пояснення щодо заяв польських посадовців про можливу заміну України як партнера в організації Євро-2012.

«Я офіційно звернувся до свого колеги, міністра спорту Польщі з вимогою надати пояснення щодо даних заяв, в будь-якому форматі, в якому б вони не були – чи в емоційному, чи в підготовленому, бо подібного роду заяви... неможливі. Вони не заборонені, але вважаються такими, що не можуть звучати», – заявив український міністр сьогодні у Києві.

За його словами, під час зустрічей на всіх рівнях – президентському, голів урядів, міністерському – досягли остаточного рішення: ані Польща, ані Україна не шукають собі інших партнерів.

Разом із тим, Павленко повідомив, що новий керівник Федерації футболу Польщі Ґжеґож Лято, який зробив конфліктну заяву, вже її спростував.

На думку міністра, свої слова Лято сказав «у стані ейфорії після обрання на посаду керівника футбольної федерації», а відповідь польського колеги підтвердить всі раніше досягнуті домовленості.

Крім того, зауважив міністр, відповідні висновки будуть зроблені й щодо заступника голови Національного агентства України з підготовки Євро-2012 Євгена Вілінського, чиї слова «спровокували заяву польської сторони».

Сьогодні представник Нацагентства пояснив, що його вчорашня заява щодо зупинки будівництва на 80% об’єктів Євро-2012 стосується лише готелів. А поширені вчора слова «про нібито повне припинення підготовки до Чемпіонату» були вирвані з контексту.

Вчора ж новообраний президент федерації футболу Польщі Ґжеґож Лято заявив, що Чемпіонат Європи з футболу 2012 року Польща може провести з Німеччиною, якщо Україна не впорається з підготовкою до нього.

XS
SM
MD
LG