Доступність посилання

ТОП новини

У низці регіонів України відключили трансляцію кількох російських телеканалів


Зокрема, у Києві один із провідних операторів кабельного телебачення, компанія «Воля», припинив мовлення російських телеканалів REN-TV, «Перший канал – Усесвітня мережа», РТР і TVCІ. Так ухвалили на виконання директиви Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення до врегулювання претензій до російських каналів із авторських і суміжних прав, а також із реклами. Доки йдуть переговори, оператор пропонує до перегляду замість відключених інші канали як компенсацію. Переговори наразі тривають.

Ще один великий київський оператор – Іnternet Technologіes Multіmedіa (ІTM) також відключив російські ТВЦ-Міжнародний, РТР, «Перший канал – Усесвітня мережа». Це стосується аналогової мережі. У цифровому мовленні змін поки що немає. Компанія також продовжує переговори.

Тим часом у Севастополі 1 листопада продовжували трансляцію близько 75 російських кабельних каналів.

Севастопольська міська рада на позачерговій сесії 31 жовтня заборонила припинення ретрансляції російських телевізійних каналів у міських кабельних мережах.

У Запоріжжі, за станом на 1 листопада, мовлення таких російських каналів, як НТВ, «Перший канал – Усесвітня мережа», РТР-Планета відбувається в тому ж обсязі, що і раніше.

Проте раніше представник Національної ради з телебачення і радіомовлення в Запорізькій області Володимир Кучугурний заявляв, що запорізькі оператори кабельного телебачення з початку листопада приберуть з ефіру неадаптовані до українського законодавства російські телеканали.

У Луганську в суботу обмежень у трансляції російських телеканалів також немає.

В Одесі, як передає агентство «Інтерфакс», усі кабельні російські канали працюють: і НТВ, і REN-TV, і СТС, і «Перший канал – Усесвітня мережа».

У двох кабельних мережах Львова РТР і «Першого каналу – Всесвітньої мережі» немає ще з середини жовтня. Водночас продовжується трансляція «НТВ-Світу», «Ретро», «Дитячого світу», «Нашого Кіно», низки інших розважальних російських каналів.

За рішенням Нацради з питань телерадіомовлення України до 1 листопада неадаптовані до українського законодавства телеканали, незалежно від їхнього походження, мали бути вилучені з переліку програмних продуктів усіх українських провайдерів кабельного телебачення.

Такими неадаптованими виявилися кілька російських телеканалів.

XS
SM
MD
LG