Доступність посилання

ТОП новини

Уряд затвердив план використання коштів стабілізаційного фонду


Кабінет міністрів на сьогоднішньому позачерговому засіданні затвердив порядок використання коштів стабілізаційного фонду.

Про це повідомила речниця прем'єр-міністра Марина Сорока.

Крім того, за її словами, уряд затвердив і порядок капіталізації банків.

Водночас, як повідомив представник Президента в Кабміні Олександр Шлапак, згідно з антикризовим законом кошти фонду використовуватимуться за 6 напрямами.

«Сьогодні уряд затвердив порядок використання коштів лише за одним напрямом – це надання можливості українським підприємствам, які з тих або інших причин не можуть повернути свої зобов'язання перед кредиторами за кордоном, використовувати для цього кошти стабілізаційного фонду. Дискусія була лише з цієї проблеми», – зазначив перший заступник голови Секретаріату глави держави.

За його словами, використання коштів стабфонду для підтримки реальної економіки, а також банків, розглядатиметься пізніше.

Минулої п’ятниці Верховна Рада затвердила першочергові заходи для запобігання негативним наслідкам світової фінансової кризи. Вчора цей документ підписав Президент Віктор Ющенко.

Закон передбачає створення стабілізаційного фонду за рахунок надпланових надходжень від приватизації державного майна в 2008 році та надходжень цих коштів у повному обсязі в 2009 році, а також цільового розміщення державних цінних паперів.

XS
SM
MD
LG