Доступність посилання

ТОП новини

Литва і Польща проти відновлення переговорів Росія-ЄС


Президенти Литви і Польщі виступили проти відновлення переговорів Євросоюзу з Росією про партнерство і співпрацю, доки російські війська повністю не залишать територію Грузії.

«В умовах окупації, яка триває на грузинській території, відновлювати переговори ЄС з Росією буде надто поспішним. На нашу думку, це буде можливо лише після того, як Росія виведе свої війська на позиції, які вони займали до 7 серпня», – йдеться у спільній заяві, ухваленій Валдасом Адамкусом і Лєхом Качинським сьогодні у Вільнюсі.

На думку сторін, стежити за виведенням російських військових мають спостерігачі ОБСЄ та ЄС. Для цього їх повинні пропустити на територію Абхазії та Південної Осетії.

Адамкус і Качинський закликають міжнародну спільноту вимагати остаточного виведення російських військ із території Грузії, згідно з договором про перемир’я від 12 серпня.

Минулого місяця міністр закордонних справ Франції Бернар Кушнер заявив, що розраховує на встановлення нового календаря переговорів ЄС-Росія на саміті в Ніцці 13 листопада.

Переговори щодо нової базової угоди про партнерство між Росією та Євросоюзом призупинили через російсько-грузинський конфлікт у серпні.

XS
SM
MD
LG