Доступність посилання

ТОП новини

Росія розгорне ракетний комплекс у Калінінградській області


Росія розгорне в Калінінградській області ракетний комплекс «Іскандер» у відповідь на плани США розмістити систему протиракетної оборони в Центральній Європі.

Про це заявив президент Росії Дмитро Медведєв, виступаючи сьогодні зі своїм першим щорічним посланням до Федеральних зборів.

«Для нейтралізації в разі необхідності системи ПРО [в Європі] в Калінінградській області буде розгорнено ракетний комплекс «Іскандер», – сказав Медведєв, додавши, що для цього буде використано ресурси Військово-морських сил Росії.

Крім цього, за словами російського президента, з території Калінінградської області буде організоване радіопридушення об'єктів ПРО в Чехії та Польщі.

Він також зазначив, що Росія не розформовуватиме три ракетні полки, як це планувалося раніше.

Як заявив Медведєв, останніми роками Росія стикається з розгортанням глобальної системи ПРО, оточенням Росії військовими базами, «невпинним розширенням НАТО».

«Складається стійке враження, що нас просто випробовують на міцність», – зазначив він, додавши, що Росія не дасть себе втягти в гонитву озброєння, але це враховуватимуть в оборонному будівництві.

«Іскандер» – високоточна зброя, здатна вражати цілі на відстані до 300 кілометрів.

XS
SM
MD
LG