Доступність посилання

ТОП новини

Посли США в НАТО та ЄС: Пiсля обрання Обами США підтримуватимуть Україну


Сполучені Штати не змiнять своєї позиції щодо підтримки євроатлантичної iнтеграцiї України пiсля обрання Барака Обами американським президентом.

Про це заявив постiйний представник США в НАТО Курт Волкер сьогодні в Брюсселi на урочистiй церемонiї, присвяченiй оголошенню результатiв президентських виборiв.

Вiн нагадав, що обидва кандидати в президенти – i Барак Обама, i Джон Маккейн – пiд час виборчої кампанiї чiтко висловилися на пiдтримку України.

Говорячи про перспективи надання Українi Плану дiй щодо членства в НАТО, зокрема на майбутньому засiданні мiнiстрiв закордонних справ у груднi, представник США в Альянсi наголосив, що це – питання до всього НАТО загалом, до всiх його 26 членiв, якi мають домовитися з цього питання.

Водночас посол США в Європейському Союзi Крiстен Сiлверберг також наголосила, що «без будь-яких внутрiшнiх суперечностей США пiдтримують Україну, включаючи захiдну перспективу».

На її думку, бажання Києва стати членом ЄС є «потужним мотивом для країни з тим, щоб просувати внутрiшнi реформи, реформи правової системи, здiйснювати антикорупцiйнi заходи, укрiплювати демократію».

XS
SM
MD
LG