Доступність посилання

ТОП новини

Буш: життєвий шлях Обами – тріумф американської історії


Президент США Джордж Буш заявив, що вибори, які пройшли у вівторок, продемонстрували всьому світові життєдайність американської демократії і стали ще одним великим кроком до зміцнення єдності в державі.

За словами Буша, «зараз особливо щасливими є представники того покоління американців, котре було свідком і учасником боротьби за громадянські права – після десятиліть їхня мрія збулась». Виступаючи в середу в Білому домі, Джордж Буш зазначив: «Обраний президент, чий життєвий шлях є втіленням тріумфу американської історії – відданість праці, оптимізму і віри в засадничі ідеали нашого народу».

Джордж Буш пообіцяв всіляку допомогу у процесі передачі влади новому президентові Баракові Обамі.

Держсекретар США Кондоліза Райс на прес-конференції в середу у Вашингтоні заявила, що – як афроамериканка – вона особливо горда з успіху Обами, оскільки це доводить, що «расові відмінності перестали бути фактором американського життя». За словами Райс, ще не всього досягнуто на цьому шляху, однак на виборах «був зроблений очевидний крок уперед».

Остаточно нового президента США назвуть 15 грудня, коли відбудеться засідання Колегії виборщиків. Інавгурація ж пройде 20 січня 2009 року.

Обама перший з американських президентів, хто відвідував Україну до свого обрання.

У серпні 2005 року Барак Обама разом із сенатором Річардом Лугаром був у Донецькій області, на одному з військових об’єктів.

XS
SM
MD
LG