Доступність посилання

ТОП новини

СБУ передала Генпрокуратурі матеріали на Геннадія Москаля


Служба безпеки України передала в Генеральну прокуратуру матеріали для порушення кримінальної справи щодо депутата Верховної Ради від «Нашої України – Народної Самооборони» Геннадія Москаля.

«СБУ не тільки задокументувала, але й передала в Генпрокуратуру для порушення кримінальної справи всі матеріали, пов'язані з корупційними діями саме цього депутата», – повідомив виконувач обов’язків голови СБУ Валентин Наливайченко.

За його словами, в перебігу дослідчої перевірки відомство виявило дії Москаля, пов'язані з порушенням закону про статус ветеранів війни, зокрема з незаконною видачею документів і наданням статусу ветеранів війни чиновникам, які не мають жодного стосунку до воєнних дій.

У такий спосіб, заявив Наливайченко, зазначені чиновники отримували право на пільги, які мають ветерани війни.

Керівник СБУ зазначив, що небезпека таких дій з боку депутата полягає в тому, що він є першим заступником голови парламентського Комітету боротьби з корупцією та організованою злочинністю.

У відповідь Геннадій Москаль заявив, що позиватиметься до Валентина Наливайченка через звинувачення в корупції.

За його словами, матеріали, про які говорить керівник СБУ, вже давно були в Генеральній прокуратурі, і «вона однозначно відмовила в порушенні кримінальної справи».

«Що ж стосується закидів щодо надання статусу учасників бойових дій, то хочу нагадати, що цей статус, згідно з законом, надають військові комісаріати», – заявив депутат.


Минулого тижня Наливайченко заявляв, що народні депутати, причетні до діяльності організованих злочинних угрупувань, які займаються контрабандою, входять до складу парламентського Комітету з питань з боротьби з організованою злочинністю і корупцією.

Проте керівник СБУ не з’явився на засідання цього комітету, де розглядали питання про оголошені ним дані.

Геннадій Москаль назвав інформацію про причетність депутатів до організованих злочинних угруповань провокацією СБУ.


XS
SM
MD
LG