Доступність посилання

ТОП новини

США закликають Росію зустрітися, щоб усунути суперечності навколо ПРО


Прес-секретар Державного департаменту США Роберт Вуд повідомив, що адміністрація Джорджа Буша звернулась до російської влади з закликом протягом найближчих тижнів провести переговори для того, щоб усунути розбіжності на тему нової системи протиракетної оборони, що її США збираються розмістити в Європі.

За словами речника Білого дому, представник Держдепартаменту Джон Руд, який займається переговорним процесом на тему озброєнь, планує зустрітися з представниками Росії, однак точної дати поки що не називають.

«Ми хочемо дати зрозуміти, що ми все ще зацікавлені в переговорах із Москвою про ПРО, а також вкотре запевнити Росію, що система протиракетної оборони, яку ми плануємо розмістити в Європі, не становить для неї загрози», – сказав Вуд.

США запевняють, що нова система ПРО має стати захистом від можливого ракетного нападу з Ірану чи Північної Кореї, й нагадують, що ця система технічно не здатна протистояти російській ракетній потузі. Проте Росія все одно розглядає плани США як загрозу своїй національній безпеці.

Президент Росії Дмитро Медведєв заявив минулого тижня, що Москва планує у відповідь на плани США розгорнути свої ракети середньої далекосяжності в своїй найзахіднішій Калінінградській області на кордоні з Польщею.
XS
SM
MD
LG