Доступність посилання

ТОП новини

Чотири великі підприємства Дніпропетровщини зупинили виробництво


У Дніпропетровській області призупинили виробництво чотири великі підприємства: два гірничо-збагачувальні комбінати, Нікопольський завод феросплавів та дніпродзержинський «Дніпроазот».

Головна причина – відсутність попиту на продукцію на світовому ринку.

Зокрема, в одному з найбільших металургійних центрів регіону – в Дніпродзержинську – за підсумками жовтня обсяги виробленої промислової продукції скоротилися майже на третину. Так, виробництво чавуну скорочене на 230 тисяч тонн, сталі – на понад 300 тисяч тонн, коксу – на 5,5 тисяч тонн.

Відтак наразі на Дніпропетровщині з ініціативи обласної влади почали створювати спеціальні антикризові групи, які мають контролювати дотримання прав працівників під час економічної кризи.

До їх складу включають представників місцевої влади, профспілок і менеджменту підприємств. Разом представники трьох сторін мають сприяти налагодженню соціального діалогу між працівниками й власниками підприємств у кризовий період, зокрема, запобігати масовим скороченням персоналу та згортанню соціальних програм.

В облдержадміністрації впевнені: це допоможе також запобігти масових акціям громадянської непокори, про готовність до яких раніше заявляли профспілки.

Найбільше уваги антикризові групи приділятимуть зміцненню конкурентоспроможності товарів, які виготовляються на підприємствах Дніпропетровщини. Зокрема, у період зниження темпів товарообігу керівникам підприємств гірничо-металургійного комплексу порадили більше займатися впровадженням енергозберігаючих технологій.

До роботи антикризових груп долучили фахівців держінспекції контролю за цінами, відділення Антимонопольного комітету та податківці.
XS
SM
MD
LG