Доступність посилання

ТОП новини

СБУ викрила факт розкрадання бюджетних коштів посадовцями Мінпраці


Йдеться, за даними служби безпеки України, про 60 мільйонів гривень, які були розкрадені посадовцями Міністерства праці та соціальної політики України під час закупівлі інвалідних візків.

Сьогодні на позачерговому засіданні Міжвідомчої робочої групи з питань протидії корупції тимчасово виконуючий обов’язки голови СБУ Валентин Наливайченко повідомив: «На кожному візку, а їх заплановано і придбається 18 з половиною тисяч у цьому році, на кожному візку, з кожного інваліда розкрадається 2 тисячі гривень. Помножте на 18 з половиною тисяч гривень і ви зрозумієте, наскільки не тільки аморальною є корупція в уьому міністерстві, а наскільки вона є шкідлива для бюджету».

Валентин Наливайченко зазначив, що СБУ звертається до громадських та інших організацій, які займаються захистом прав інвалідів, повідомляти про відомі їм протиправні дії державних службовців та установ, які повинні опікуватися проблемами інвалідів.

Міністерство праці і соціальної політики поки що не коментувало звинувачення СБУ.

13 листопада відбудеться прес-конференція заступників Міністра праці та соціальної політики України Володимира Барабаша, Леоніда Савенка та директора Фонду соціального захисту інвалідів Валерія Малькіна.

У переддень Міжнародного дня інвалідів Мінпраці інформуватиме про забезпечення у 2008 році людей з обмеженими можливостями технічними засобами реабілітації.

XS
SM
MD
LG