Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко покладає на Президента вiдповiдальнiсть за вiдставку спiкера Яценюка


Виступаючи на брифінгу у Києві, Прем’єр-міністр назвала Віктора Ющенка «безпосередньо вiдповiдальним за звiльнення Яценюка».

Прем’єр зазначила, що за вiдставку спікера вiддала голоси частина представникiв фракцiї блоку «Наша Україна - Народна самооборона». «Всiм полiтикам зрозумiло, що без доручення Президента таке звiльнення вiдбутися не могло», - наголосила вона.

Юлія Тимошенко наголосила на тому, що БЮТ має намiр зробити зусилля для вiдновлення демократичної коалiцiї в колишньому складi або з приєднанням Блоку Литвина.

За її словами, в разi створення коалiцiї з Блоком Литвина, блок її імені готовий пiти на «доформатування уряду» i обрання спiкера вiд цiєї коалiцiї.

На думку Тимошенко, звiльнення Арсенія Яценюка – «це прагнення забити останнiй цвях у демократичну коалiцiю, яка працювала в парламентi».

Сьогодні Верховна Рада задовольнила заяву голови парламенту Арсенія Яценюка про відставку і звільнила його. «За» відставку спікера проголосувало 233 при 226 необхідних депутатах. Зокрема, за це рішення проголосувало 175 депутатів від фракції Партії регіонів, 1 – від фракції Блоку Юлії Тимошенко, 10 – від фракції Блоку «Наша Україна-Народна Самооборона», 27 – від фракції Комуністичної партії і 20 – від фракції Блоку Литвина. Депутати провели відповідне голосування відкритим шляхом з використанням електронної системи для голосування «Рада».

XS
SM
MD
LG