Доступність посилання

ТОП новини

Британці й росіяни воюють із сомалійськими піратами


Обидві країни повідомили в середу про участь своїх кораблів в вівторковій операції проти піратів в Аденській затоці поблизу північного узбережжя Сомалі.

За інформацією з Москви, російський корабель «Неустрашимий» і британський Cumberland підняли в повітря свої вертольоти і зірвали спробу піратів напасти на зареєстроване в Данії судно. За цими даними, пірати кілька разів намагалися захопити данське судно, обстрілюючи його з автоматичної зброї.

За повідомленням із Лондона, британський фрегат своїми катерами перехопив судно піратів, яке, на думку моряків, і напало раніше на данців. Відстрілюючись від піратів у порядку самооборони, британські військові вбили двох із них, як вважають, сомалійців. Крім того, на борту піратського судна знайшли ще одного важко пораненого, можливо, в перебігу якоїсь попередньої сутички, який помер попри спроби врятувати його.

Згідно з повідомленнями, за 9 місяців цього року в регіоні Аденської затоки були зафіксовані понад 60 нападів піратів на цивільні судна.

У цілком іншій місцевості на узбережжі Сомалі, більш як за тисячу кілометрів на південь, із кінця вересня перебуває в полоні сомалійських піратів українське судно «Фаїна», у складі екіпажу якого – 17 українців, а на борту – вантаж озброєнь для Кенії.
XS
SM
MD
LG