Доступність посилання

ТОП новини

Парламент Швеції ратифікував Лісабонську угоду


На підтримку документу, спрямованого на реформу функціонування Європейського Союзу, висловились понад дві третини депутатів.

Угоду вже ратифікували 25 із 27 країн-членів Євросоюзу, але не всі довершили формальний процес ратифікації.

Зокрема, президент Німеччини не підписує документ про ратифікацію, чекаючи на висновок Конституційного Суду, чи не суперечить Лісабонська угода Конституції Німеччини.

Так само президент Польщі не підписує документ про ратифікацію, заявляючи, що спершу має вирішитися загальна доля документа після його провалу в Ірландії, який не дасть угоді набути чинності.

Іще не ратифікували договір Чехія та Ірландія.

У Чехії процедура ратифікації ще й не починалася – парламент чекає на висновок Конституційного Суду, чи не суперечить Лісабонська угода Конституції Чехії. Очікують, що цей висновок можуть оголосити наступного тижня. Крім того, президент Чехії вже заявляв, що і в разі схвалення в обох палатах парламенту він не підпише ратифікацію Лісабонської угоди, поки її не ратифікує Ірландія.

Ірландці ж відхилили цей документ на референдумі. В Ірландії остаточне схвалення Лісабонської угоди, що означало внесення змін до Конституції, якій суперечила угода, вимагало референдуму після того, як угоду вже схвалив був парламент.

Для набуття чинності угоду мають ратифікувати усі без винятку країни ЄС.
XS
SM
MD
LG