Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко просить розібратися з заявами про «незаконне» постачання зброї до Грузії


Відкриваючи засідання Ради національної безпеки і оборони в п’ятницю, Президент негативно оцінив передані у засобах масової інформації коментарі щодо військово-технічної співпраці з Грузією.

«Хотілося, щоб реакція генерального прокурора і Служби безпеки України на такі випадки неукраїнської антидержавної позиції була чітка, свідома і адекватна», – сказав Віктор Ющенко.

Президент іще раз наголосив, що Україна як держава має власний погляд на доцільність військово-технічної співпраці, яка відповідає чинному міжнародному режимові, і буде підтримувати таку співпрацю з тими державами, відносини з якими відповідають національним інтересам України.

«Україна веде військово-технічну співпрацю з країнами, які не перебувають у тих чи інших міжнародних обмеженнях. Україна не порушує жоден міжнародний закон. Таким чином, ми говоримо про те, що працюємо в контексті світової практики», – заявив Ющенко.

Із заявами про нібито незаконність постачань зброї з України до Грузії активно виступають різні діячі в Росії, включно з найвищими керівниками цієї країни. В Україні ж такі заяви найбільше виголошує народний депутат від Партії регіонів Валерій Коновалюк. Він очолює слідчу комісію Верховної Ради з розслідування законності постачань зброї з України до Грузії.

При цьому досі він не наводив жодних доказів своїм заявам. Натомість він звинувачував Секретаріат Президента в нібито перешкоджанні оприлюднити інформацію про результати розслідування його комісії.

У відповідь на слова Ющенка в п’ятницю Коновалюк уже заявив від імені всієї парламентської комісії, що прохання Президента є «спробою натиснути» на СБУ, а також «активною дезінформацією громадської думки в Україні». Таку заяву поширила прес-служба Партії регіонів.

Днями на прохання Служби безпеки було скасовано презентацію в Києві російського агітаційного антигрузинського відеофільму про події в Грузії серпня цього року, що його Коновалюк намагався представити як «доказ» своїм словам.
XS
SM
MD
LG