Доступність посилання

ТОП новини

Я кожний день у консультаціях з приводу коаліції – Ющенко


Президент України Віктор Ющенко заявив про це в інтерв'ю 5-му каналу. «Я кожний день у цих консультаціях», – зазначив Президент. В. Ющенко назвав відставку Арсенія Яценюка з посади спікера парламенту непродуманою стратегією й ситуативною поведінкою депутатів.

За його словами, дуже важливо, щоб Верховна Рада працювала. «Я все роблю для того, щоб ці консультації були проведені, щоб знайти для парламентської кризи оптимальнішу відповідь», – зауважив він.

«Але якщо цей діалог не закінчиться результативно, я б не хотів, щоб це було фатальною обставиною», – сказав В. Ющенко, зазначивши, що в такому випадку треба проводити дострокові вибори народних депутатів.

Водночас він вважає найімовірнішим сценарієм створення коаліції за участю Блоку Юлії Тимошенко, Партії регіонів і комуністів.

«Сьогодні найближчі до створення коаліції БЮТ, комуністи, Партія регіонів і, можливо, Литвин», – сказав Глава держави.

Однак, за його словами, це не влаштовує Партію регіонів «з певних, дуже серйозних причин».

Кажучи про можливі зміни після дострокових виборів, В. Ющенко висловив думку, що основні гравці, очевидно, залишаться, «але статус їх буде рівний. Буде білий аркуш паперу. Вони починають з нуля – парламент, коаліція, уряд. Це дещо інше, ніж те що є».

Крім того, В. Ющенко назвав відставку Арсенія Яценюка з посади спікера парламенту непродуманою стратегією й ситуативною поведінкою депутатів.

«Рухи, які виникли далеко поза фракцією в парламенті і навіть далеко за межами парламенту, привели до того, що в парламенті утворилися десятки маленьких груп, які почали формувати через мотиви, які подаються з різних сторін, ту чи іншу поведінку», – зазначив В. Ющенко.

«Такого типу поведінка, ситуативна, в моменті, вирішила те, що відбулося. Я не думаю, що за цим стоїть якийсь мудрий рахунок, довга стратегія, як цього досягти», – сказав він.



ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG