Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську голодують телевізійники


Безстрокове голодування оголосили журналісти й технічний персонал 34 каналу Дніпропетровська. Таким чином, кажуть телевізійники, вони намагаються привернути увагу громадськості і влади, щоб захистити канал від можливої рейдерської атаки.

За інформацією керівників 34 каналу, загроза нападу йде від кіпрської офшорної компанії, яку пов’язують з одним із народних депутатів.

Керівники каналу, які володіють частиною акцій телекомпанії, заявили, що представники тієї компанії спершу вмовляли їх продати акції, а потім почали погрожувати.

Журналісти 34 каналу впевнені, що силовий напад може статися протягом найближчих днів, а може, й годин і просять захисту в правоохоронців та влади.

Наразі в прямому ефірі каналу розпочався телемарафон. На захист своїх колег виступають і представники інших ЗМІ.

А втім, у Дніпропетровській міській раді, яка є одним із акціонерів телеканалу, інше бачення ситуації навколо цього ЗМІ. Депутатська більшість на чолі з регіоналами вважає, що загрозу існуванню телеканалу становить не кіпрська компанія, а теперішні його керівники, Володимир Білий та Євген Надіон.

Депутати кажуть, що вони без дозволу інших акціонерів продали свої акції невідомому власнику. Крім того, їм закидають приховування прибутків від реклами та інші порушення законодавства. Діяльність керівництва телеканалу наразі перевіряє спеціально створена депутатська комісія.

У свою чергу керівники телеканалу відкидають всі звинувачення на свою адресу і запевняють, що й надалі є власниками своїх пакетів акцій.

34 канал – перший муніципальний телеканал в Україні. Нещодавно він відзначив своє 15-річчя. Наразі каналом володіє чотири акціонери. Контрольного пакета акцій немає в жодного. 32% акцій телеканалу належить Дніпропетровській міській раді, ще 32% — кіпрській компанії, по 18% акцій – у керівників 34 каналу Володимира Білого та Євгена Надіона.
XS
SM
MD
LG