Доступність посилання

ТОП новини

Німецькі поліцейські діляться досвідом як зробити безпечними футбольні матчі


Представники німецької поліції на спеціально організованому семінарі «Євро-2012, безпечний стадіон» розповіли своїм польським колегам про власну методику гарантування безпеки під час футбольних матчів.

Про це з посиланням на Польське пресове агентство (РАР) повідомляє компанія PL2012, що координує підготовку Польщі до чемпіонату Європи з футболу в 2012 році.

Німецькі поліцейські відзначили, що не мають проблем із забезпеченням порядку під час матчів, незважаючи на те, що на матчах у ФРН буває утричі більше вболівальників, ніж у Польщі.

Німецькі правоохоронці пояснюють це значними повноваженнями, які має поліція під час проведення матчів. «Поліція визначає кількість уболівальників, які можна впустити на стадіон, кількість працівників служби охорони, вимоги до гарантування технічної безпеки (озброєння служб)...», – відзначає РАР.

Поліція також може дозволити або заборонити продаж слабоалкогольних напоїв на спортивних об’єктах.

У Польщі натомість поліція може лише рекомендувати місцевим органам влади вжити певних заходів для безпеки, але остаточне рішення ухвалюють власне місцеві чиновники.

У Німеччині за безпекою кожних 40 тисяч вболівальників відповідає близько 300-400 поліцейських.

Польща разом із Україною прийматиме чемпіонат Євро-2012.
XS
SM
MD
LG