Доступність посилання

ТОП новини

ЄС ще почекає з «блакитною картою» для мігрантів


ЄС відклав схвалення рішення про «блакитну карту» для висококваліфікованих мігрантів.

Про це повідомив міністр імміграції, інтеграції, національної ідентичності та солідарного розвитку головуючої в ЄС Франції Бріс Ортефе.

«Блакитну карту» формально схвалять у перші місяці 2009 року», – заявив він на прес-конференції по завершенні засідання Ради міністрів з питань юстиції та внутрішніх справ ЄС.

Раніше передбачалося, що директиву про запровадження «блакитної карти» схвалять 8 грудня.

25 вересня Рада міністрів з питань юстиції та внутрішніх справ ЄС не змогла досягнути компромісу щодо дати набуття чинності Директиви про запровадження «блакитної картки» для висококваліфікованих мігрантів з третіх країн через позицію Чехії.

Набуття чинності Директиви передбачалося на 2011 рік, і саме з цього року Німеччина та Австрія планують зняти обмеження на працевлаштування в своїх країнах громадян Чехії.

14 грудня 2007 року Європейська Рада (саміт голів держав та урядів країн-членів ЄС) схвалила, в цілому, пропозицію Єврокомісію про запровадження «блакитної карти».

23 жовтня 2007 року Єврокомісія схвалила проект Директиви Євросоюзу щодо допуску висококваліфікованих мігрантів в ЄС та створення європейської «блакитної карти».

Директива передбачає, що у випадку допуску висококваліфікованого вихідця з третіх країн він отримує спеціальний дозвіл на проживання та роботу – «блакитну карту», яка надає цій особі серію соціально-економічних прав та сприятливі умови для об’єднання родин. Крім того, ця карта передбачає спрощений доступ до європейського ринку.

XS
SM
MD
LG