Доступність посилання

ТОП новини

Росія вітає «здоровий глузд США»


Йдеться про рішення Сполучених Штатів не форсувати вступ України та Грузії до НАТО.

Раніше цього тижня держсекретар США Кондоліза Райс заявила, що під час зустрічі у Брюсселі міністрів країн НАТО вона не наполягатиме на наданні Україні та Грузії Плану дій для членства в Північноатлантичному союзі.

Натомість останніми днями у США почали лунати заяви, що сам механізм приєднання до НАТО через План дій для членства виявився надто заполітизований, а відтак застарів, і Україна і Грузія мають стати членами НАТО в якийсь інший спосіб.

Росія категорично виступає проти вступу цих двох держав до Північноатлантичного альянсу.

Президент Росії Дмитро Медведєв, виступаючи сьогодні у Гавані під час вого візиту на Кубу, висловив задоволення тим, що в цьому питанні «переміг здоровий глузд».

На жаль, каже Медвєдєв, «розум переміг наприкінці діяльності нинішньої адміністрації США. Але в будь-якому випадку це – як мінімум – констатує актуальний стан речей. Чи прислухались американці до європейців чи ще до когось? Найголовніше, що тепер ця ідея не просувається з якоюсь затятістю і з такою ж безглуздістю, з якою вона просувалась нещодавно».

Дмитро Медведєв став четвертим російським лідером, який відвідав Кубу.

До нього це робили у 1974 році Леонід Брежнєв, у 1989 – Михайло Горбачов, у 2000 – Володимир Путін.

Усіх попередників Медведєва приймав Фідель Кастро. Цього разу зустріч відбулася з новим кубинським лідером Раулем Кастро.

Свою подорож Медведєв порівняв із «серйозним геополітичним рішенням».

XS
SM
MD
LG