Доступність посилання

ТОП новини

«У штопорі» перебуває Україна, а не партія «Наша Україна» – Григорович


Народний депутат України попередніх скликань Борис Беспалий (він свого часу брав участь у всіх етапах творення «Нашої України») заявив в інтерв’ю Радіо Свобода, що «Наша Україна» перебуває «в штопорі», а тому говорити можна, радше, про минуле партії, аніж про її перспективи на майбутнє.

Водночас він вважає обрання В. Ющенка головою партії правильним кроком, оскільки від самого початку «це був лідерський проект, який творився під Віктора Ющенка». Втім, від самої перестановки чільників партії нічого суттєво не зміниться, вважає Беспалий.

Народний депутат від «Нашої України» Лілія Григорович не погоджується з тим, що партія «Наша Україна» перебуває «в штопорі». «В штопорі перебуває Україна, яку треба рятувати», – впевнена вона.

«Якщо «Наша Україна» і була «в штопорі», то до останньої суботи», – заявив політолог Вадим Карасьов. «І то цей «штопор», як кажуть льотчики, не був плоским. Це була турбулентність. Але після того, як Президент Ющенко взяв «Нашу Україну» фактично під ручний контроль, під ручне управління, партія буде виходити з кризи. Президент потребує партію, яка була б не тільки ідеологічно чистою, виваженою, а й могла бути інструментом для серйозних, іноді дуже важливих маневрів Президента серед української еліти», – підкреслив Карасьов.

Нашоукраїнець Павло Жебрівський заявив, що в демократичному суспільстві не може бути прийнятним «ручне керівництво» партією.

Торкаючись кандидатури Івана Плюща, якого Президент хоче бачити новим спікером, політолог В. Карасьов сказав, що «істина полягає в тому, що кращих варіантів сьогодні немає».

«Потрібно розблокувати роботу Верховної Ради, але в інтересах Президента. Не за рахунок Президента, а в інтересах Президента. Як можна розблокувати? Або створенням коаліції Партії регіонів і «Нашої України», що неможливо, або за рахунок обрання головою парламенту якогось такого пропрезидентського прагматика, який перебуває в президентській орбіті для того, щоб розблокувати роботу Верховної Ради, дати поштовх прийняттю антикризових економічних законів без переформатування коаліції у ВР і без відставки уряду. Ось Плющ саме та кандидатура, яка може покласти початок такому алгоритму виходу із парламентської кризи», – переконаний Карасьов.

Володимир Стретович висловив сумнів, що кандидатура Плюща є найкращою на посаду спікера. «Це найкраща кандидатура для Ющенка», – наголосив Стретович.
XS
SM
MD
LG