Доступність посилання

ТОП новини

«Ющенко тепер має виконувати накази «НУНС» – Стретович


В ефірі Радіо Свобода народний депутат від фракції «НУНС» Володимир Стретович заявив: «Цікава ситуація з обранням партією Віктора Ющенка. Якщо керуватись статутом партії, то голова партії повинен виконувати рішення партії. Якщо партія ухвалить відповідне рішення, то Президент повинен буде йому підкоритися як голова. Натомість в нас завжди було так, що рішення формувалися на Банковій, формувалися у Секретаріаті Президента і скидалися до впровадження у фракцію. Це і призвело до занепаду, бо фракція виконувала те, що планувалося на Банковій. Я думаю, що це одна з причин того, чому «Нашу Україну» залихоманило».

«Сьогодні Президенту перебувати головою партії незручно. Бо коли ставати Президентом, а потім вибирати собі партію – воно трошки випадає з контексту партійної роботи. Від його головування я нічого серйозного не очікую», – зазначив Стретович.

Він також зауважив: «Я ще у 2005 році казав, що у цієї партії (НУНС) я не бачу майбутнього. Так воно і сталося. Стара гвардія швиденько перейшла до «Нашої України», патріотів відтіснили. І зараз ця номенклатура, доки є Президент Ющенко, буде керувати Україною».

«Вина за низький рейтинг лежить на всіх лідерах Помаранчевої революції, які сколихнули народ. Очікування до середини 2005 року були такі, що наші громадяни сподівалися на докорінні зміни у державному управлінні. Нові недосвідчені кадри плюс старі, які хотіли утриматись, привели до падіння наших ідей. В результаті ми сьогодні маємо такий низький рейтинг», – наголосив Володимир Стретович.
XS
SM
MD
LG