Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко: «жодних підстав для глибокої девальвації гривні немає»


Головну роль у знеціненні гривні відіграли психологічний фактор та спекуляції банкірів, вважає Президент України.

Сьогодні під час прес-конференції на Луцькому автомобільному заводі Віктор Ющенко також заявив, що рівень інфляції в країні склав 18%, що фактично означає зайвий 18-відсотковий податок із громадян. При цьому Глава держави зауважив, що інфляція може сягнути 23 відсотків.

За словами Віктора Ющенка, таке становище б’є в першу чергу по кишенях малозабезпечених українців.

«На заробітну платню у 3000-6000 тисяч гривень вона вплинула не суттєво. А за зарплату 540 гривень таку інфляцію пережити не можна», – підсумував Президент.

Він вважає такі показники результатом незадовільної роботи уряду, зокрема, популістської соціальної політики.

Віктор Ющенко запевнив, що найближчим часом ситуацію на валютному ринку буде врегульовано. Він пропонує урядовцям шляхи виходу з фінансово-економічної кризи.

«Нам треба зробити ті питання, які стосуються стабілізаційного плану. Приблизно з 27-ми законів – ми прийняли зміни до чотирьох. Решта, більше двох десятків – ще попереду», – зазначив Президент.

Він закликав керівників Нацбанку й Міністерства фінансів та економіки відкинути панічні настрої останніх днів та зафіксувати чітку курсову позицію щодо гривні. Він визнає, що врегулювати економічні відносини в країні після вже здійсненого згортання виробництва у багатьох галузях буде непросто, і цей процес затягнеться в часі. Однак уже нині варто ввести преференції для вітчизняних виробників, у першу чергу в галузі оподаткування, вважає Президент.

Віктор Ющенко висловив переконання, що пакет антикризових заходів, ухвалений у парламенті, має бути розширений. Він також наголосив, що в умовах кризи неприпустимим є зволікання з ухваленням Держбюджету-2009.

XS
SM
MD
LG